|

Sorggrupper

Sorggrupper syd for Silkeborg

Jeg tilbyder gruppeforløb for dig, der føler dig ensom i din sorg og har brug for hjælp og støtte til at finde tilliden til livet igen.At prøve at sætte sig ind i, hvordan det er at miste sin ægtefælle eller sit barn, er umulig for de fleste, hvis ikke man har prøvet det selv.

Jeg har haft mange klienter i min klinik, der står midt i den svære sorg og noget af det første der kommer frem, er den ensomhed, der opstår, når man ud over savnet også skal rumme, at andre på ingen måde kan forstå, hvor lang tid sorgen tager, hvor meget den griber ind i alle hverdagssituationerne og hvor lidt energi, der er tilovers til at gøre andre ting end at overleve. Mange bliver ved med at have et stort behov for at tale om tabet og sorgen, fordi det er så livsændrende, men samtidig føler de det, som om de er en belastning for omgivelserne – det giver en svær følelse af ensomhed.

Ved at møde andre, der står i samme situation som dig, kan den helende process lettere gå i gang.

INFO OM GRUPPER

De vil foregå mandag eller onsdag aften fra kl. 19 – 21.

  • Små grupper på maks. 6 personer. 
  • Første gang gratis, derefter forpligter du dig til 6 gange – på den måde skaber vi tillid i gruppen. Grupperne er derfor også lukkede grupper.
  • Hyppighed pr forløb: 2 timer hver 14. dag i alt 7 gange
  • Pris i alt 1800 kr. 
  • Der er absolut tavshedspligt i gruppen.
  • Det vil være som samtalegrupper – bare et spadestik dybere.
  • Sted: Fårdalen 62 i Silkeborg

Jeg starter nye grupper op i Silkeborg, når der er mindst 4 tilmeldte – f.eks.

  • en gruppe for kvinder og mænd +50 år, der har mistet deres livsledsager
  • en gruppe for forældre/mor eller far der har mistet et barn over 10 år.
  • en gruppe for skilsmisseramte
  • en gruppe for kvinder og mænd, der har mistet deres livsledsager og som har hjemmeboende børn
  • en gruppe for forældre med et handikappet barn

Jeg alders bestemmer grupperne, for at hvert enkelt deltager føler sig bedre spejlet og mødt i deres behov.

HVORFOR GRUPPEFORLØB?

Gruppeforløb er baseret på den erfaring, at mange af de problemer, vi har i vores liv, kan forstås og ses i vores forskellige forhold til andre mennesker.

Fra vi er helt små begynder vi at danne billeder af os selv udfra de mennesker vi møder, specielt de mennesker vi jo som små er afhængige af. Den første gruppe vi oplever er oftest vores nære familie, derpå vores skoleklasse, venne- gruppe osv. Vi danner med tiden et billede af os selv, får en følelse af os selv (selvfølelse) i forhold til andre mennesker, hvordan andre er overfor os og hvordan vi har det med andre. 

F.eks ses det ofte at symptomer som depression, angst, uklare fysiske symptomer og dårlig selvfølelse kan være knyttet til utilfredsstillende forhold til vigtige andre (som vi oftest på en eller anden måde har været afhængige af for at få vores behov opfyldt). Grupper vil specielt være egnede til at belyse denne type problemer.

I gruppeforløb får man også en unik mulighed for at prøve sig selv af i forhold til andre i et trygt og åbent forum. Det er ofte i sig selv helende at høre andres historier og derved få mulighed for at “spejle” sig i andre, se sig selv i forhold til andre og opdage hvor meget vi egentlig har til fælles specielt der, hvor vi har følt os helt alene.

AT BLIVE MØDT MED GENKENDELSE I SIN SORG.

Da jeg i 2010 mistede min elskede datter, var den sorg, der ramte mig og min familie lammende, tung og meget svær at være i. Jeg søgte overalt – hos psykologer, på nettet, i bøger, gennem venner, efter måder og redskaber, der kunne hjælpe mig ud af det kaos, mit liv pludselig var havnet i. Men det hjalp mig ikke rigtigt. Jeg mærkede ikke nogen form for lindring. Jeg var frustreret over ikke at vide, hvad jeg kunne gøre.

Jeg erfarede gennem månederne, der gik, at noget af den bedste hjælp for mig, var når jeg var sammen med andre, der også havde mistet deres elskede. De samtaler jeg havde med disse mennesker, gav mig først og fremmest en følelse af at blive set i min sorg men også en følelse af genkendelse, hvilket bragte mig ud af ensomheden og tanken om at jeg var den eneste, der havde det, som jeg havde det. Jeg havde nogen at spejle mig i og det var godt.

Men jeg manglede stadig nogle redskaber, jeg kunne bruge, når jeg sad for mig selv, og de mørke huller ramte mig, eller når jeg ikke kunne sove om natten pga. tankemylder. Mange af disse redskaber fik jeg gennem min uddannelse til psykoterapeut. Siden vi mistede vores datter i 2010 har jeg været gennem rigtig mange processer, som har gjort, at jeg nu igen er et sted i livet, hvor jeg ser det smukke og føler kærligheden til livet.

GRUPPEFORLØB FOR DIG

Det er på baggrund af disse erfaringer, jeg laver gruppeforløb op for dig, som har mistet fodfæstet i livet. For at give dig de redskaber, der skal til, for at du kan komme til at se det smukke i livet igen. For det kan jeg hjælpe dig med, hvis du tør. Det kræver mod og styrke at tage det valg at komme ud af ”osteklokken” og begynde at dele det mest sårbare i dig.  Når man mister fodfæstet, mister man også samtidig evne til at træffe selvstændige valg. Det hele bliver uoverskueligt. Så det første skridt mod det smukke i livet er, at tillade sig selv at mærke den styrke, der er i at træffe et valg, der vil gøre dig godt. 

Det er samtidig det første skridt mod at overtage styringen og derved ansvaret for det liv, du ønsker dig.

Jeg møder dig med stor respekt og rummelighed for, hvor du er og hvad du magter og ser de små fremskridt, der er svære selv at få øje på og jeg forventer, du gør det samme overfor de andre deltagere i gruppen.

Vi vil gennem anerkendelse og respekt, møde hinanden fra hjertet og sammen finde ind til den ressource, som man har mistet kontakten til.

SORG PÅ SKOLEN

Jeg har flere gange oplevet det chok, det er for en skole at miste en elev eller en lærer. Der går ofte nogle gruppeprocesser igang blandt eleverne, som kan være svært for personalet at vide, hvordan man takler.

Jeg kan guide lærere i at håndtere en sådan sorgproces iblandt elever. Ikke alle lærere kan håndtere det – det er vi jo ikke blevet uddannet i på seminariet, så der kan jeg gå ind og gøre det. Eleverne har brug for at få adresseret de nye tanker, som opstår efter at have oplevet, hvordan livet også kan være – og de tanker skal have lov at komme ud, for ellers sætter de sig som traumer.

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapiforening.

PRISER & TIDSBESTILLING

Har du brug for hjælp? Så kontakt mig, til en forpligtigende samtale, så vi sammen kan finde frem til, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig.