|

Samtaler om sorg

RUM TIL SORGEN

At prøve at sætte sig ind i, hvordan det er at miste den du elsker, er umulig for de fleste, hvis ikke man har prøvet det selv. Hvis du ikke bliver set og forstået i din sorg, dukker følelsen af ensomhed let op og det kan gøre sorgen og savnet langt større.

Jeg har haft mange klienter i min klinik, der står midt i den svære sorg og noget af det første der kommer frem, er den ensomhed, der opstår, når man ud over savnet også skal rumme, at andre på ingen måde kan forstå, hvor lang tid sorgen tager, hvor meget den griber ind i alle hverdagssituationerne og hvor lidt energi, der er tilovers til at gøre de ting du gjorde, inden livet blev nulstillet.

Mange bliver ved med at have et stort behov for at tale om tabet og sorgen, fordi det er så livsændrende, men samtidig føler de det, som om de er en belastning for omgivelserne – det giver en svær følelse af ensomhed.

At komme igennem en sorg er en helingsproces, og derfor skal det foregå som en helhed. I rummeligt nærvær og medfølelse følger jeg det enkelte menneske i sin bearbejdning af sorgen.

Enhver, som oplever dyb sorg, har et stort ønske om, at der bare er nogen, der kan hjælpe dem ud af sorgen. Jeg hjælper dig til at acceptere sorgtilstanden og til herfra at leve i den nye virkelighed.

SORGPROCESSEN

Der kan ske mange ting igennem en sorgproces, og af og til kan noget synes skræmmende. Tankerne kan synes at tage over, og der kan opstå tankemylder, som er svær at håndtere. Jeg lytter til din historien og møder og rummer de inderste tanker.

At være i sorg kan også gøre, at man føler sig meget alene, og omgivelserne kan have svært ved at forstå hvordan man har det. Jeg kan og tør møde mennesker og være med dem i oplevelsen af at være alene.

Det kan være svært at forstå, at verden kører videre, men udover at man kan have behov for helt basalt at få sin hverdag til at fungere igen, kan man også have svært ved at acceptere glæden. Man har dog et afgørende behov for at finde ind til glæden ved livet, uden at have dårlig samvittighed over det, og møde verden som den ser ud nu og som den man er nu.

TERAPIFORLØB

Jeg taler og møder mennesker fra hjertet. Det er herfra vi er sårbare, men det er også herfra vi kan finde styrke. Det kan være svært at mærke sine egne behov og styrker, og mange har brug for at komme i kontakt med sine egne ressourcer igen. En del af vejen ud af sorgen, er at mærke sin egen styrke til at skabe sit liv i en ny virkelighed.

Ved at turde møde et andet menneske i den allerdybeste sorg, bruger jeg min styrke og kærlighed til at hjælpe på vej, og på den måde hjælper jeg med at være i sorgen og til at finde tilbage til meningen og livet

PRISER & TIDSBESTILLING

Har du brug for hjælp? Så kontakt mig, til en forpligtigende samtale, så vi sammen kan finde frem til, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig.