Ensomhed

– Oplæg og dialog

Kender du den følelse? Jeg er på det sidste blevet meget bevidst om, hvor meget følelsen fylder i mit liv og specielt hvor meget frygten for ensomheden eller isolationen, som fagfolk kalder det, fylder.

Følelsen har været min følgesvend gennem hele mit liv – uden jeg egentlig har været bevidst om det. Den fulde bevidsthed ramte mig i sommers, mens jeg var på ferie med min familie, på et tidspunkt, hvor jeg ikke ”burde” føle mig ensom. Pludselig stod det klart for mig, at jeg måtte træde ud af min mands skygge og stå i mit eget lys. Jeg måtte stole på at min virkelighed var ligeså meget værd som alle andres.

Jeg alene har ansvar for mit liv og ingen andre vil til fulde forstå, hvordan det er at være mig og kan derfor så heller ikke træffe beslutninger på mine vegne.

Samtidig ramte en stor og velkendt angst mig: ”Ville menneskene omkring mig blive ved med at elske mig, hvis jeg virkelig stod frem i mit eget lys?”

Svaret har jeg fundet i de efterfølgende måneder, der er gået. Det ønsker jeg at bruge som oplæg, når vi mødes i et fælles forum, hvor emnet er ensomhed, ny identitet og nærvær. For jeg tror på, at hvis vi kan blive i stand til at vedkende og rumme vores ensomme situationer i tilværelsen, vil vi også formå at vende os kærligt til andre.

Hvis vi derimod lader vores frygt tage over, vil vores relationer til andre være præget af et ulige forhold, hvor den anden bliver ”et redskab” til at opfylde vores behov.

Er du bange for ensomheden?

Lad os mødes og finde det smukke i ensomheden.

Emnet lægger naturligt op til en meget nærværende og smuk oplevelse.

SKAL VI MØDES?

Ring og lad os finde tid og sted til at
afholde dette arrangement for dig.