test: 1416

Stresshåndtering

Stress på arbejdspladsen

Stress er en hormonel påvirkning af kroppen. Det er en naturlig og livsvigtig tilstand, der, helt tilbage til urtiden, har hjulpet både mennesker og dyr med at kunne håndtere farlige situationer så som et angreb eller anden fare.

Vi oplever alle følelsen af stress. Når arbejdet kræver et lidt højere tempo eller større ydelse fordi der måske er en deadline, der skal nåes, så kører adrenalinen hurtigt rundt i kroppen. Det positive ved stress er at man i pressede situationer for en stund bliver mere effektiv, mere opmærksom, husker bedre og kan have flere “bolde i luften”. Hvis presset bliver over længere tid, vil kroppen være i en konstant alarmberedskab og derfor vil vi få et unaturligt højt niveau af stresshormoner, der gør at kroppen kommer i en hormonel ubalance med flere negative konsekvenser

Stort set alle virksomheder oplever stress som et vilkår. I gennemsnittet oplever ca. 10 % af medarbejdere stress i så voldsom grad, at de har brug for hjælp til at håndtere det. Vi påvirker hinanden på godt og ondt. Når man rammes af stress, kan det ikke undgås, det påvirker kollegaerne omkring den stressramte i en negativ retning.

Kontakt mig, og hør mere om, hvordan jeg kan hjælpe jer med at håndtere stress på arbejdspladsen.

Grunde til at tage stress alvorligt

Et dårligt psykisk arbejdsmiljø kan meget let udvikle en dominoeffekt, hvor medarbejdere bliver syge eller flygter væk.

Stress og en dårlig psykisk arbejdsmiljø er en væsentlig faktor, når medarbejdere overvejer at skifte arbejde.

At tage stress alvorligt og gøre det synligt, bliver derfor en vigtig måde at fastholde medarbejdere i en tid, hvor arbejdsløsheden er lav og specialiseringen af den enkelte medarbejder hele tiden bliver større og større.