Samtaleterapi

Føler du dig låst fast i livet og har brug for forandring, er bevidstheden om at du gerne vil ændre noget, det første skridt i processen.

Det kræver nogle gange mod at række hånden ud og bede om hjælp, men når du gør det, er jeg sikker på, du samtidig mærker en styrke. Det betyder nemlig, at du samtidig træffer et valg, der er godt for dig. Du drager omsorg om dig. Valget er truffet for at gøre dig godt.

Når du kommer til mig, bliver du mødt med den anerkendelse og respekt for lige netop det valg.

Motivationen og valget til at ville en forandring, skal være til stede hos dig. Uden viljen er forandring ikke nemt.

Læs mere om samtaleterapi her

Livssamtaler

Individuelle samtaler hvor du fortæller din historie og hvor vi deler tanker og erfaringer med, hvordan det er at have mistet ens elskede.

Det kræver mod og styrke at tage det valg at komme ud af ”osteklokken” og begynde at dele det mest sårbare i dig. Jeg møder dig med stor respekt og rummelighed for, hvor du er og hvad du magter og ser de små fremskridt, der er svære selv at få øje på.

læs mere om livssamtalerne her

Familiesamtaler 

som også kan foregå i hjemmet

Vi sørger alle på forskellige måder. Det kan være svær at sætte ord på, hvordan sorgen arbejder sig gennem dig. Når man er der, hvor det gør allermest ondt er det frygtelig svært at rumme, at andre i familien sørger på en anden måde end dig selv.

Ofte hænger,  hvordan vi er opdraget og hvilke mønstre vi har med os i “baggagen”, sammen med hvordan reaktionen bliver, når verdenen ramler sammen om ørerne på os. Den ene måde at reagere på er dog ikke mere rigtig end den anden måde.

Desværre ser man alt for ofte, at par går fra hinanden eller familier splittes efter at have mistet, fordi de ikke får snakket sammen om det der gør ondt og ikke kan se hinanden derfra, hvor vi er så sårbare.

Jeg tilbyder at komme hjem til jeres familie og, med stor respekt, være bindeled i den svære samtale, i håb om at kunne vise jer en vej ind i en mere samhørig  måde at være sammen på og ud af ensomheden. Og jeg bor i Silkeborg men kører gerne langt 🙂

Gruppeforløb

At mødes med andre mennesker, der står i en lignende situation som dig er på en gang helende og utrolig berigende. Det er vigtig at kunne spejle sig i andre og dele de tanker, der opstår og som fylder så meget. Det er en vej gennem sorgen og ind på den vej, der fører til accepten og meningen i det nye liv, der nu skal formes.

Vi kan som gruppe støtte og guide hinanden fra det sted, hvor vi er allermest sårbar. For vi er alle i samme båd. Vi ved, hvordan det er at føle sig fanget i et mørkt hul, der er svær at komme op af. Gennem nærværende, rummelige og hjertelige samtaler finder vi styrken til at være til igen.

Grupperne vil blive inddelt aldersmæssigt og ud fra hvem du har mistet.

Forløbet vil give dig:

  • Redskaber til at finde en mening i det meningsløse.
  • Styrke at blive set, hørt og mødt i det sårbare.
  • En dybere indsigt i den krise, der er blevet en del af dit liv.
  • En oplevelse af genkendelse – og derved mærke at man er ikke alene eller fuldstændig anderledes.

læse mere om sorggrupperne

Sorg på skolen

Kontakt: tlf. 60 91 23 15 eller mail: lene@lenevarming.dk

Pris: 600 kr. pr. time

Jeg har flere gange oplevet det chok, det er for en skole at miste en elev eller en lærer. Der går ofte nogle gruppeprocesser igang blandt eleverne, som kan være svært for personalet at vide, hvordan man takler.

Jeg kan guide lærere i at håndtere en sådan sorgproces iblandt elever. Ikke alle lærere kan håndtere det – det er vi jo ikke blevet uddannet i på seminariet, så der kan jeg gå ind og gøre det. Eleverne har brug for at få adresseret de nye tanker, som opstår efter at have oplevet, hvordan livet også kan være – og de tanker skal have lov at komme ud, for ellers sætter de sig som traumer.

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapiforening 

Kontakt: tlf. 60 91 23 15 Mail: lene@lenevarming.dk

eller udfyld nedestående kontaktformular