Til dig der er i sorg og har brug for hjælp til at genfinde styrken.

Mærker du den dybe sorg og det savn, der følger, mærker du sikkert også en stor ensomhed. Ingen kan forstå til fulde, hvordan lige netop du har det. Ingen kan tage den smerte væk og gøre alt godt igen, hvor meget de så end ønskede, de kunne. Kun du er bærer af det ubærelige, der er i din sorg.

Det er naturligt at føle sig ensom i sorgen. Lad ikke følelsen tage styringen i dit liv. Jeg kan hjælpe dig med at finde fokus i det, der er godt og givende for dig.

Der er en vej gennem sorgen – hvor utænkelig det end lyder, så er der lys og liv forude.

Jeg ved, hvordan det er at stå i en ubegribelig sorg, der synes at have taget meningen ud af livet, og jeg arbejder med mennesker, der er ramt af sorg og traumer. Med nærvær og medfølelse hjælper jeg med at finde glæden igen.

 

Livssamtaler

Individuelle samtaler hvor du fortæller din historie og hvor vi deler tanker og erfaringer med, hvordan det er at have mistet ens elskede.

Det kræver mod og styrke at tage det valg at komme ud af ”osteklokken” og begynde at dele det mest sårbare i dig. Jeg møder dig med stor respekt og rummelighed for, hvor du er og hvad du magter og ser de små fremskridt, der er svære selv at få øje på.

læs mere om livssamtalerne her

Familiesamtaler

som også kan foregå i hjemmet

Vi sørger alle på forskellige måder. Det kan være svær at sætte ord på, hvordan sorgen arbejder sig gennem dig. Når man er der, hvor det gør allermest ondt er det frygtelig svært at rumme, at andre i familien sørger på en anden måde end dig selv.

Ofte hænger,  hvordan vi er opdraget og hvilke mønstre vi har med os i “baggagen”, sammen med hvordan reaktionen bliver, når verdenen ramler sammen om ørerne på os. Den ene måde at reagere på er dog ikke mere rigtig end den anden måde.

Desværre ser man alt for ofte, at par går fra hinanden eller familier splittes efter at have mistet, fordi de ikke får snakket sammen om det der gør ondt og ikke kan se hinanden derfra, hvor vi er så sårbare.

Jeg tilbyder at komme hjem til jeres familie og, med stor respekt, være bindeled i den svære samtale, i håb om at kunne vise jer en vej ind i en mere samhørig  måde at være sammen på og ud af ensomheden. Og jeg bor i Silkeborg men kører gerne langt 🙂

Gruppeforløb

At mødes med andre mennesker, der står i en lignende situation som dig er på en gang helende og utrolig berigende. Det er vigtig at kunne spejle sig i andre og dele de tanker, der opstår og som fylder så meget. Det er en vej gennem sorgen og ind på den vej, der fører til accepten og meningen i det nye liv, der nu skal formes.

Vi kan som gruppe støtte og guide hinanden fra det sted, hvor vi er allermest sårbar. For vi er alle i samme båd. Vi ved, hvordan det er at føle sig fanget i et mørkt hul, der er svær at komme op af. Gennem nærværende, rummelige og hjertelige samtaler finder vi styrken til at være til igen.

Grupperne vil blive inddelt aldersmæssigt og ud fra hvem du har mistet.

Forløbet vil give dig:

  • Redskaber til at finde en mening i det meningsløse.
  • Styrke at blive set, hørt og mødt i det sårbare.
  • En dybere indsigt i den krise, der er blevet en del af dit liv.
  • En oplevelse af genkendelse – og derved mærke at man er ikke alene eller fuldstændig anderledes.

læse mere om sorggrupperne

Sorg på skolen

Kontakt: tlf. 60 91 23 15 eller mail: lene@lenevarming.dk

Pris: 600 kr. pr. time

Jeg har flere gange oplevet det chok, det er for en skole at miste en elev eller en lærer. Der går ofte nogle gruppeprocesser igang blandt eleverne, som kan være svært for personalet at vide, hvordan man takler.

Jeg kan guide lærere i at håndtere en sådan sorgproces iblandt elever. Ikke alle lærere kan håndtere det – det er vi jo ikke blevet uddannet i på seminariet, så der kan jeg gå ind og gøre det. Eleverne har brug for at få adresseret de nye tanker, som opstår efter at have oplevet, hvordan livet også kan være – og de tanker skal have lov at komme ud, for ellers sætter de sig som traumer.

 

 

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapiforening 

Kontakt: tlf. 60 91 23 15 Mail: lene@lenevarming.dk

eller udfyld nedestående kontaktformular

Jeg erklærer ved afkrydsning, at have læst persondatapolitik vedrørende afgivelse af mit samtykke til den nævnte behandling af personoplysninger.