Lene Varming

Psykoterapeut

Den 20. juni 2010 mistede min mand og jeg vores 14 årige datter Maria, da hun blev ramt af toget tæt på, hvor vi bor. Det er den hændelse og processen efterfølgende, der ligger til grund for, at jeg i dag har valgt at ville hjælpe andre mennesker ramt af sorg og traumer.

Jeg sad tilbage med en kærlighed, som jeg før kunne udtrykke overfor min datter i form af knus, kys og kærlige ord. Denne følelse af kærlighed svævede nu bare rundt og kunne ikke finde fæste nogen steder. Jeg havde brug for at gøre noget ved denne følelse. Samtidig havde jeg også brug for at finde en mening i det meningsløse. Dette er hele fundamentet i mit virke i dag. Jeg var ikke kommet hertil, hvor jeg er i dag, hvis ikke det var sket.

Når jeg tilbyder samtaler til mennesker i sorg, er det fordi jeg ved, hvor vigtig det er at dele alle de tanker, der fylder så meget, med nogen. Det er vigtig at have nogen at være sammen med, når man føler sig allermest sårbar og nede i de dybeste huller og følelsen af ensomhed tager over. Jeg tør godt være der, sammen med dig, for jeg har selv været der. Jeg er i samtalen nærværende og rummelig. Det er en meget følsom proces at skulle igennem, og det er individuelt, hvor lang tid sådan en proces tager – men man kommer igennem det!

Mit kald i livet er, gennem samtaler og med foredrag, at hjælpe andre mennesker til at komme op af de dybe huller og igen at finde en mening med livet. Det er kærligheden til min datter og min datters kærlighed til mig, der gør, at jeg i dag arbejder med mennesker ramt af sorg.

Jeg er certificeret psykoterapeut fra ID Academy. Som afslutning på uddannelsen skrev jeg en omfattende opgave om at havne i en  livskrise – hvad de fælles træk i de forskellige livskriser er og om hvordan de kan føre til en stor personlig udvikling.

 

Jeg har desuden arbejdet som lærer i over 12 år, men har valgt at arbejde fuldtid som selvstændig psykoterapeut.

Jeg er medlem af Dansk psykoterapeutforening, hvilket er et kvalitetsmærket pga af de høje krav til uddannelsen.

 

Artikler

Sorg er hjemløs kærlighed – artikel i Midtjyllands Avis d. 17. maj 2014

Kærligheden blev hjemløs – artikel i Hjemmet d. 14. august 2014

Maria hørte ikke toget – artikel i Ude og Hjemme d. 11. januar 2017